Kokosovo-banánový chllebíček

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Kokososvo-banánový chllebíček  Foto:
Kokososvo-banánový chllebíček
Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Pokud vám doma zbyly přezrálé banány, proměňte je v tento výtečný voňavý chlebíček. Uvidíte, že ho budete snídat s radostí každý den.

Hledáte další nápady, co připravit z banánů?

Článek

Banánový koláč Foto:

23 receptů s oblíbeným banánem

Z banánů můžete snadno připravit skvělý smoothie, sladký chlebíček i obrácený koláč. Který z receptů to bude tentokrát? :)
Suroviny
strouhaný kokos 100 g
podmáslí 250 ml
rozmačkané zralé banány 2 ks
rozpuštěné máslo 100 g
mletá skořice 2 lžičky
mletý kardamom 1/2 lžičky
velké vejce, lehce rozšlehané 1 ks
cukr 110 g
kypřicí prášek 1,5 lžičky
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Dno i strany chlebové formy o velikosti 9 x 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Do větší mísy nasypejte kokos a zalijte ho podmáslím. Dobře promíchejte a nechte 10 minut odstát. Poté přidejte do mísy zbývající ingredience a opět dobře promíchejte.

3

Nalijte směs do připravené formy a pečte 1 hodinu. Potom doprostřed těsta zapíchněte špejli a hned vytáhněte. Je-li obalená těstem, chléb ještě není hotový. Než upečený chlebík z formy vyklopíte na talíř, nechte ho v ní po vyndání z trouby ještě chvilku chladnout. Podávejte ho teplý nebo opečený s máslem.

PRIMA TIP: Pokud bude chlebík chutnat vašim dětem, nalijte příště těsto do formiček, dejte na zhruba 15 minut do trouby a upečte jim muffiny. Takovou svačinku jistě slupnou raz dva.

Kokososvo-banánový chllebíček  Foto: Kokosovo-banánový chllebíček; foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega.

Uložit

Videa

reklama

reklama