Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem  Foto:
Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem
Foto: Kitchen and the City

Taky je vám kachna schopná proflámovat celou noc? Ta moje pokaždý! Napřed si dopřeje masáž, následuje solárko a nakonec si užije i medovou depilaci! Tak jdem na nií… na toho nočního ptáka! :)

Suroviny
sůl
kmín
med 2 lžíce
Na červené zelí:
sádlo 1 lžíce
cibule 1 ks
jablko 1 ks
cukr 2 lžíce
červené víno
kysané červené zelí
sůl
Na houskové knedlíky:
sušené droždí 1 balíček
vejce 1 ks
sůl 1 lžička
vlažná voda 200 ml
sůl 1 lžičky
Postup
1

Kachnu osolte, okmínujte a důkladně ji všude promasírujte. Vložte do pekáče, přikryjte poklicí a dejte do trouby ve 23.00 na 80 °C. Jděte spát, ona si tam mezitím pěkně zařádí. Ráno troubu ani neotevírejte, jen přidejte teplotu na 120 °C a v 11.30 už ji konečně z trouby můžete vyndat. Smíchejte 2 lžíce medu se dvěma lžícemi výpeku a kachnu všude potřete, zvyšte teplotu na 170 °C a vraťte kachnu do trouby, aby krásně chytla barvu a měla křupavou kůrku. Bez poklice dopékejte maximálně 20 minut.

2

Červené zelí: za stálého míchání zpěňte na sádle nakrájenou cibuli, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte nastrouhané jablko a červené zelí, podlijte vínem. Nechte podusit, osolte či doslaďte podle chuti.

3

Houskové knedlíky: smíchejte suché ingredience a přidejte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto (mělo by lehce lepit). Přidejte nakrájený rohlík a zapracujte do těsta. Jestli těsto lepí i nyní, přisypte mouku a opět zapracujte do těsta. Na teplém místě nechte kynout. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou 20 minut dokynout. Vložte do vařící vody a vařte 10 minut, poté knedlíky otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.

Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem  Foto:

Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama