Jogurtová bublanina

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Jogurtová bublanina Foto:
Jogurtová bublanina
Foto: archiv Gurmet

Letní koláč s ovocem nemusí být jen z piškotového, kynutého nebo třeného těsta. Zkuste jogurt s tvarohem, budete překvapeni i lapeni.

Suroviny
máslo 1 lžíce
piškotové drobky nebo mandlové lupínky 1 hrst
vejce 4 ks
cukr 2 lžíce
bílý jogurt 250 g
krémový tvaroh 250 g
vanilkový lusk 1 ks
kukuřičný škrob 1 lžíce
maliny a borůvky (mohou být i mražené) 250 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu, hrníčky nebo zapékací misky vytřete zlehka máslem a vysypte plátky mandlí nebo drobečky z piškotů.

2

Vejce vyklepněte do misky, přisypte k nim cukr a spolu s jogurtem a tvarohem vše vyšlehejte dohladka.

3

Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem, seškrábněte z něj semínka a přidejte do základu na bublaninu. Přisypte i škrob a ještě krátce prošlehejte.

4

Těsto vlijte do připravených forem a povrch posypte drobným ovocem. Vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Povrch by měl být pevný a lehce zezlátlý. Bublaninu podávejte vlažnou i vychladlou.

5

PRIMA TIP: Sladit můžete také medem

Jogurtová bublanina Foto: archiv Gurmet

Jogurtová bublanina, Foto: archiv Gurmet

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama