Jablka s brusinkami a vanilkovou zmrzlinou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (4) - Jablka s brusinkami a vanilkovou zmrzlinoul

Na grilu si snadno připravíte i sladký dezert. Zkuste třeba jablka s brusinkami, které se hodí jako luxusní snídaně nebo jako sladká tečka po masových hodech.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

 

Suroviny
kyselé jablko 1 ks
sladké jablko 1 ks
vanilková zmrzlina
sušené brusinky
Postup
1

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte. Vložte je do mísy a promíchejte spolu cukrem, skořicí, sušenými brusinkami a javorovým sirupem.

2

Na pečicí papír dejte trochu másla a vsypte směs s jablky. Vytvořte tři balíčky a vložte je na gril. Pečte 5–8 minut.

3

Upečená jablka přendejte do misky, posypejte moučkovým cukrem a přidejte lžíci vanilkové zmrzliny.

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Jablka s brusinkami a vanilkovou zmrzlinou Foto:

Jablka s brusinkami a vanilkovou zmrzlinou, foto Marek Dienstel

Videa

reklama

reklama