Hovězí kebab s kuskus salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Hovězí kebab s kuskus salátem Foto:
Hovězí kebab s kuskus salátem
Foto: Šéf na grilu II.

To nejlepší maso si zaslouží výbornou marinádu, která nepřebije, ale pouze podtrhne samotnou chuť masa. Luxusní špízy doplňte výborným salátem z kuskusu, který je plný letních chutí...

Suroviny
Na marinádu:
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu 30 ml
čerstvé oregano, nasekané 15 g
čerstvá máta, nasekaná 15 g
česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
hovězí svíčková 750 g
speciální výbava: bambusové jehly
Na salát:
kuskus 250 g
rozinky 30 g
kuřecí vývar 500 ml
jarní cibulka, jemně pokrájená 50 g
petrželka, jemně pokrájená 15 g
čerstvá máta 10 g
mořská sůl 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
středně velké červené papriky, pokrájené na malé kousky 2 ks
středně velká cibule, pokrájená na malé kousky 1 ks
Postup
1

V malé misce smíchejte ingredience na marinádu.

2

Nakrájejte maso na kostičky, vložte do misky a nalijte na něj marinádu. Uložte do lednice a nechte marinovat 2-4 hodiny.

3

Zatímco se maso marinuje, připravte si salát. Do větší mísy dejte kuskus
a rozinky. V malém kastrůlku přiveďte k varu kuřecí vývar a přelijte jím kuskus s rozinkami. Promíchejte a nechte 10 minut stát.

4

Zbytek ingrediencí na salát přidejte do mísy s kuskusem a vše důkladně promíchejte.

5

Vyndejte maso z lednice a střídavě ho napichujte na bambusové jehly spolu s cibulí a paprikami.

6

Připravte gril na nepřímý vysoký žár a grilujte kebaby 8-10 minut, v polovině grilovacího času je otočte. Servírujte teplé spolu s připraveným salátem.

Šéf na grilu IIŠéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

 

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

Videa

reklama

reklama