Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly Foto:
Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly
Foto: KitchenStory.cz

Ať už gorgonzolu rádi máte, nebo ne, určitě tuto omáčku alespoň vyzkoušejte. Smetana její intenzitu stáhne a výsledek je opravdu skvělý!

Suroviny
dýně Hokkaido 1 ks
čerstvá šalvěj 1/2 hrsti
sůl, pepř
Omáčka z gorgonzoly:
smetana 100 ml
sůl, pepř
K servírování:
orestovaná semínka dýně
čerstvé lístky šalvěje
Postup
1

Troubu nastavte na grilování na 220 °C.

2

Dýni přepulte a vydlabejte všechna semínka. Každou polovinu pak rozkrojte na 4 stejně velké díly. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct na 20–30 minut do změknutí spolu s šalvějí.

3

Než se dýně upeče, vytvořte si omáčku. Smetanu zahřejte v menším rendlíku a rozpusťte v ní gorgonzolu. Za stálého míchání dochuťte pepřem a troškou soli. Se solí opatrně, sýr je sám o sobě slaný. Jakmile se všechen sýr rozpustí, stáhněte z plamene.

4

Upečenou dýni naservírujte na talíř, zakápněte lehce medem, přidejte omáčku z gorgonzoly, nakonec orestovaná semínka dýně a čerstvou šalvěj.

Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly 2 Foto: Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama

\n