Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou Foto:
Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou
Foto: Vlado Kníž

Před chobotnicí netřeba mít zbytečný respekt. Šéf vám ukáže, jak z ní připravit skvělé pohoštění.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
toustový chléb
tahini
vlašské ořechy
petrželka
česnek 2 stroužky
sůl
Postup
1

Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20–30 minut.

2

Mezitím si připravte omáčku: toustový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.

3

Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.

4

Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.

Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou Foto: Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou, foto: Vlado Kníž

Netroufáte si vařit bez videa? Žádný problém! Máme pro vás videorecept:

Videa

reklama

reklama