Fialkový dort

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Fialkový dort  Foto:
Fialkový dort
Foto: RAW pro zdraví a krásu

Dort sám o sobě je jednoduchý a nejspíš nijak výrazně nepřekvapí. Ale ty fialky! Na tento voňavý fialkový dort je jich potřeba opravdu hodně. Takže i kdybyste dort zvládli poslepu nebo o půlnoci, pořád si na následujícím receptu užijete procházku jarní přírodou a hledání fialkových plantáží.

Suroviny
Korpus:
mandle 100 g (3/4 šálku)
datle medjool 100 g (1/2 šálku)
kokosový olej na vymazání formy
Krém:
kešu oříšky nesolené 100 g (2/3 šálku)
kakaové máslo 100 g (1/2 šálku)
sirup z agáve 3 lžíce
Ozdoba:
čerstvé květy fialek
Postup
1

Mandle i kešu předem namočte, nejlépe přes noc. Oříšky slijte a kešu nechte proschnout.

2

Mandle zalijte šálkem vody, rozmixujte v kvalitním mixéru na nejvyšší rychlost a přeceďte přes jemné sítko či plátýnko. Mléko můžete použít ke kafíčku, do smoothie nebo vypít jen tak.

3

Do mandlové drtě, která zbude po přecezení, přidejte rozmixované datle, vše smíchejte na tužší těsto. Formu na dort o průměru 18 cm vymažte kokosovým olejem a těsto do ní rovnoměrně vtlačte.

4

Rozmixujte kešu, dle potřeby je rozřeďte mandlovým mlékem a přidejte rozpuštěné kakaové máslo. Vše mixujte na hustotu krému – půjde snadno lít a roztírat ve formě, přesto nebude příliš tekutý. Neměl by být řidší než ostatní dortové krémy v této kapitole, jinak bude vychlazený dezert rychle povolovat.

5

Přidejte citronovou šťávu a sirup z agáve, ochutnejte a krém rovnoměrně nalijte na připravený korpus. Dejte ztuhnout do lednice, a ještě než krém ztuhne zcela, ozdobte dort fialkami.

6

Prima tip od autorky receptu: Miluji fialky pro jejich romantický vzhled a jsou pro mě zároveň znamením, že jaro je již v plném proudu. Ale nebudu vám bránit pojmout celý recept jako květinový dort a zdobit jinými jedlými květy, v jiných barvách či dokonce barevných kombinacích.

Fialkový dort  Foto: Fialkový dort, foto: RAW pro zdraví a krásu

Raw pro zdraví a krásu Foto:

RAW PRO ZDRAVÍ A KRÁSU

Jitka Adamová

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí týkající se zdraví a krásy je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. Kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí (ne)vařit jednoduše, výtečně a zdravě!

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Videa

reklama

reklama