Fazolový kotlík se sýrovými krutony

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazolový kotlík se sýrovými krutony Foto:
Fazolový kotlík se sýrovými krutony
Foto: isifa.com

Pokud chcete, aby si zelené fazolky zachovaly při vaření svoji svěží barvu, spařte je v hrnci vařící vody asi na 2 minuty, slijte je a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Do hrnce je pak vraťte až na posledních pár minut vaření.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
řapíkatý celer, nasekaný 3 stonky
batáty 500 g
žlutá paprika 1 ks
zeleninový vývar 600 ml
zelené fazolky, nasekané 100 g
bílé máslové fazole 420 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Při podávání:
malá ciabatta 1 ks
čerstvé lístky tymiánu 1 lžíce
nastrouhaný vyzrálý čedar 60 g
Postup
1

Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte celer a sladkou bramboru a vařte asi 5 minut. Přidejte papriku a vařte dalších pár minut, potom vmíchejte vývar. Přiveďte do varu a nechte probublávat 10 minut.

2

Přidejte zelené fazolky a vařte dalších 5 minut, pak přidejte fazole a 5 minut je nechte důkladně prohřívat. V hrnci rozmáčkněte pár kousků brambor a fazolí, aby se šťáva zahustila. Dochuťte solí a pepřem a zkuste, zda jsou brambory správně měkké.

3

Mezitím opečte kousky ciabatty po jedné straně, potom plátky otočte, přidejte na ně lístky tymiánu a nastrouhaný sýr a opečte dohněda. Podávejte kotlík s plovoucími tousty.

Fazolový kotlík se sýrovými krutony Foto:

Fazolový kotlík se sýrovými krutony                                                                   Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama