Exotická květáková polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Exotická květáková polévka Foto:
Exotická květáková polévka
Foto: Coolinářka

Zkuste květákovou polévku připravit tentokrát trochu jinak. Mám pro vás tip na pikantní a trochu exotičtější variantu této oblíbené zeleninové polévky.

Suroviny
květák 1/2 ks
mrkev 1 ks
střední cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
čerstvý zázvor 2 cm
zelená kari pasta
kuřecí vývar 1/2 l
kokosový krém 1 plechovka
čerstvý koriandr
sůl
Postup
1

Polovinu většího květáku rozeberte na růžičky, rozložte je na pekáč, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na cca 180 stupňů asi na 20–30 minut, dokud květák nezačne hnědnut a nezměkne. Mezitím na troše oleje v hrnci smažte nakrájenou mrkev a cibuli, dokud mrkev nezačne pouštět šlem, spíše na mírném plameni. Dále do hrnce přidejte nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Vše společně restujte ještě asi 1 minutu.

2

Poté přidejte zelenou kari pastu, množství nechám na vás, podle toho, jak máte rádi pálivé. Vše zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 20 minut. Upečený květák přidejte do hrnce k polévce a vše rozmixujte ponorným mixérem v hladký krém. Nakonec do polévky nalijte kokosové mléko nebo krém a dosolte ji. Podávejte s lístky čerstvého koriandru a chilli papričkou (nemusí být).

Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou  Foto: Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou, foto: archiv Lučina

Coolinářka Foto: Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama