Domácí bezinková šťáva

Doba přípravy:
Počet porcí: 6 l
Domácí bezinková šťáva Foto:
Domácí bezinková šťáva
Foto: Slepičárna blog

Bezinková šťáva se v letním období skvěle využije při přípravě domácích limonád a jiných osvěžujících nápojů!

Článek

Melounové mojito  Foto:

15 receptů na osvěžující letní limonády a koktejly

Léto přímo vyžaduje zvýšený pitný režim, a i když by většinu měla tvořit čistá voda, klidně si můžete léto užít i s báječnými domácími limonádami a večer se rozšoupnout s...
Suroviny
bezinkové květy 50 ks
voda 2 l
citrony (nebo limetky) 3 ks
kyselina citronová 20 g
Postup
1

Bezinkové květy dejte do velké nádoby, ideálně takové, kterou můžete přiklopit. Z vody a cukru si připravte rozvar. Vařte 1 minutu, pak odstavte a nechte chladnout asi 10 minut.

2

Cukrovým rozvarem zalijte květy, přidejte na kolečka nakrájené citrony a zamíchejte. Přiklopte a nechte 30 hodin louhovat. Pokud nádobu dáte do ledničky, nemusíte ji ani přiklápět.

3

Pak sceďte šťávu do hrnce, ideálně přes plátýnko, aby tam nezůstaly různé nečistoty. Vmíchejte kyselinu citronovou a plňte do čistých, uzavíratelných lahví.

4

Co nevypijete hned, tak raději zavařte. Lahve se šťávou dobře uzavřete, vložte do myčky a spusťte program na co nejvíc. Zavařené lahve se šťávou skladujte ideálně někde v chladu a pokud možno i v tmavém prostředí.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama