Churros s čokoládou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Churros s čokoládou  Foto:
Churros s čokoládou
Foto: Thinkstock

Křupavá španělská pochoutka se servíruje s horkou čokoládou k namáčení. Vychutnejte si tyhle sladké „koblížky“ k ranní kávě nebo když vás honí mlsná.

Suroviny
Churros
máslo 30 g
kůra z 1/2 pomeranče
cukr krupice 1 lžička
voda 170 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
Čokoláda
kukuřičný škrob 1 lžíce
šlehačka 300 ml
tmavá čokoláda 200 g
třtinový cukr dle chuti
Postup
1

Máslo, mouku, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, špetku soli a vodu dejte do hlubšího hrnce a na mírném ohni začněte mícháním spojovat suroviny do celistvé hmoty. Pokračujte asi 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí a těsto se začne odlepovat od stěn hrnce.

2

Těsto přendejte do mixéru, přidejte vajíčka a jemně promixujte. Hmotu vraťte zpátky do hrnce a při mírné teplotě pokračujte s mícháním asi 2 minuty, dokud se těsto více nezpevní a nezhoustne.

3

Připravenou hmotu vložte do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou (pokud ho nemáte, použijte plastový sáček, kterému ustřihnete růžek). Ve vysokém hrnci si rozehřejte olej, do kterého postupně vytlačujte těsto. Churros smažte asi 3 minuty, dokud nezezlátnou. Vyjměte je a obalte v krupicovém cukru smíchaném s trochou skořice.

4

Na čokoládu smíchejte škrob s trochou šlehačky a důkladně rozmíchejte, abyste ve směsi neměli hrudky. Čokoládu nalámejte na kousky a se zbylou šlehačkou dejte do kastrolku a při nízké teplotě nechte rozpustit. Přidejte rozmíchaný škrob, zvyšte teplotu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Poté odstavte z ohně, případně dochuťte cukrem a ještě asi minutu míchejte.

Churros s čokoládou , Foto: Thinkstock

Churros s čokoládou , Foto: Thinkstock

 

Videa

reklama

reklama