Chilli con CukrFree

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Chilli con CukrFree  Foto:
Chilli con CukrFree
Foto: Janina Černá / Cukrfree

Připravte si variaci na oblíbené chilli con carne podle receptu Janiny Černé z blogu CukrFree. Vynikajicí hřejivé jídlo je skvělou volbou i pro větší společnost, třeba na horách :)

Suroviny
větší červená cibule 1 ks
ghí nebo avokádový olej 1 lžíce
česnek nasekaný 3 stroužky
kvalitní mleté hovězí maso 500 g
červená paprika, nakrájená na kostičky 1 ks
chilli nebo kajenský pepř 1–2 lžičky
mletá paprika 2 lžičky
římský kmín 2–3 lžičky
oregano 1 lžička
mletá skořice 1/2 lžičky
hovězí vývar 1,5 hrnku
nasekaná rajčata nebo rajčatové pyré 1,5 hrnku
černé fazole, přecezené (u low carb verze lze vynechat) 1 plechovka
himálajská sůl
čerstvě namletý pepř
K servírování:
strouhaný čedar
zakysaná smetana nebo skyr
čerstvý koriandr
nakrájené avokádo
Postup
1

Na středním plameni s rozehřátým olejem orestujte nasekanou cibuli, přidejte česnek a na kostičky nakrájenou papriku a společně asi 2 minuty restujte.

2

Poté zvyšte teplotu, přidejte mleté hovězí maso, chilli, římský kmín, skořici a mletou papriku, důkladně promíchejte a restujte další 4–5 minut.

3

Následně teplotu snižte, přidejte vývar, krájená rajčata a rajčatový protlak, vše promíchejte a za občasného míchání nechte na mírném plameni 20–30 minut probublávat.

4

Na závěr přidejte fazole, sůl a pepř, promíchejte a ještě 10 minut společně povařte.

5

Hotové chilli podávejte posypané strouhaným čedarem, nasekaným čerstvým koriandrem, nakrájeným avokádem s vrchovatou lžící zakysané smetany nebo skyru.

Chilli con CukrFree  Foto: Chilli con CukrFree , Foto: Janina Černá / Cukrfree

Sladký život bez cukru

CukrFree blog Foto:

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka výtečné kuchařky, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařka z něj vyšlá byla ihned vyprodána a okamžitě se dotiskovala.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete několik receptů právě z CukrFree kuchařky:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Videa

reklama

reklama