Cheesecake Brownies

Doba přípravy:
Cheesecake Brownies Foto:
Cheesecake Brownies
Foto: Janina Černá / Cukrfree

Co se stane, když zkombinujete dva skvělé dezerty jako cheesecake a brownies? Vznikne naprostá lahůdka! Tentokrát pro vás máme cukrfree verzi, kterou ale můžete dochutit stévií.

Článek

18 variací na téma cheesecake Foto:

18 variací na téma cheesecake

Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Suroviny
Brownie vrstva:
mandlová mouka 3/4 hrnku
kokosová mouka 1/2 hrnku
vejce 4 ks
špetka himálajské soli
kypřicí prášek z vinného kamene 1/2 lžičky
kakaový prášek 3 lžíce
vanilková esence
stévie podle chuti
horká voda 1/2 hrnku
kakaová hmota (nebo čokoláda bez přidaného cukru) 50 g
kokosový olej 150 g
Cheesecake vrstva:
cream cheese nebo lučina 200 g
vanilková esence
stévie podle chuti
vejce 1 ks
Postup
1

Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Nádobu o průměru 23 cm vyložte papírem na pečení.

3

Do misky vlijte horkou vodu, přidejte kakao, stévii a vanilkovou esenci a vše společně promíchejte.

4

Do horké směsi přidejte kousky kakaové hmoty a kokosový olej. Míchejte, dokud se hmota nerozteče. Poté přidejte vejce a vše opět důkladně promíchejte.

5

Ve větší nádobě smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli, poté přidejte hotovou čokoládovou směs a vše znovu dobře promíchejte.

6

Vzniklé těsto vlijte do připravené nádoby na pečení. Pokud chcete na povrchu brownies vytvořit “víry”, schovejte si půl hrnku brownies těsta, které do formy vlijte až po cheesecake vrstvě.

7

Do menší misky vložte lučinu, vanilkovou esenci, vejce a stévii a vše míchejte, dokud se nevytvoří hladký krém.

8

Vzniklou cheesecake vrstvu rovnoměrně rozprostřete po brownies vrstvě. Poté pomocí lžíce přidejte zbývající těsto na brownies a pomocí špičky nože vytvořte “víry”.

9

Vložte do trouby a pečte 35–40 minut. Propečenost kontrolujte pomocí špejle.

10

Hotové brownies nechte vychladnout a poté podávejte.

Cheesecake Brownies 2 Foto: Cheesecake Brownies; foto: Janina Černá / Cukrfree

Sladký život bez cukru

CukrFree blog Foto:

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka výtečné kuchařky, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařka z něj vyšlá byla ihned vyprodána a okamžitě se dotiskovala.

Videa

reklama

reklama