Buvolí mozzarella s grilovanými chilli papričkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mozzarella s chilli papričkami  Foto:
Mozzarella s chilli papričkami
Foto: Michal Šajmir

Když papričky pěkně opečete, zesládnou a budou jen příjemně pikantní. S výbornou mozzarellou z buvolího mléka vytvoří dokonalou souhru chutí. Touhle chuťovkou zaručeně zapůsobíte na své hosty...

Suroviny
mozzarella di bufala 2 ks
větší chilli papričky 4–6 ks
sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Buvolí mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.

2

Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran.

3

Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou.

4

Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.

5

Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.

Přečtěte si v článku více informací o buvolí mozzarelle, včetně dalších tipů, jak jí využít v kuchyni:

Článek

Mozzarella di bufala  Foto:

Mozzarella di bufala

Mozzarella už v našich jídelníčích zdomácněla, a to většinou ve formě sýra z kravského mléka. Ovšem ta pravá mozzarella je z buvolího mléka a rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

Mozzarella s chilli papričkami , Foto: Michal Šajmir

Foto Michal Šajmir; www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama