Bramborový salát s chřestem a rukolou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborový salát s chřestem a rukolou Foto:
Bramborový salát s chřestem a rukolou
Foto: isifa.com

Lahodný salát v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a brambor s výraznými akcenty v podobě kaparů, ančoviček a rukoly. Dejte si ho jako lehký oběd nebo ho servírujte jako přílohu k masu.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Suroviny
malé nové brambory 500 g
sůl 1 špetka
bílý chřest 750 g
cukr 1/2 lžičky
pažitka 1 svazek
bílý balzamikový ocet 4 lžíce
ančovičky 30 g
kapary 40 g
rukola 100 g
Postup
1

Drobné brambůrky důkladně omyjte, popřípadě jemně odrhněte a v osolené vodě uvařte doměkka. Slijte, nechte mírně vychladnout a pokud je to potřeba oloupejte je.

2

Mezitím omyjte chřest, odkrojte dřevnaté konce a stonky kromě špiček oloupejte škrabkou. Připravený chřest nakrájejte na menší kousky velké cca 2 cm a v osolené vodě se špetkou cukru je uvařte al dente. Bude to trvat asi 57 minut. Chřest slijte, nechte odkapat a vychladnout.

3

Omytou pažitku nakrájejte nadrobno. V misce smíchejte balzamikový ocet, sůl, pepř, ančovičky, kapary a zamíchejte. Postupně vmíchejte olivový olej. Chřest a brambory promíchejte s hotovým dresinkem a nechte alespoň hodinu marinovat.

4

Na talíře servírujte omytou rukolu se salátem posypaným pažitkou.

Videa

reklama

reklama