Bramborový salát s avokádovou majonézou

Bramborový salát je nejen nezbytnou součástí štědrovečerní hostiny, ale nesmí chybět ani na našem národním pokladu – šunkovém chlebíčku :) Každý má svůj vyzkoušený recept, ale my dnes nabízíme variantu, která potěší zdraví prospěšnějším složením. Díky tomu si můžete tento hřích dopřát častěji!
Článek
16 super receptů na bramborový salát ze všech koutů světa
Vejce uvařte natvrdo (10 minut) a brambory uvařte ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti).
Mezitím nakrájejte okurky na malé kostičky, cibuli nasekejte najemno a vše dejte do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví.
Pak připravte majonézu – rozmixujte dužinu z avokád, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dejte zatím do lednice.
Uvařené a zchlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. To samé udělejte s vejci. Brambory a vejce dejte do mísy k ostatním ingrediencím a promíchejte. Přidejte avokádovou majonézu, znovu zamíchejte a salát nechte odležet nejlépe do druhého dne na studeném místě.
PRIMA TIP: Pokud jste zvyklí v salátu na salám, zkuste ho nahradit kvalitní kuřecí šunkou.
Bramborový salát s avokádovou majonézou; foto: kuchařka Jíme zdravě II.
Jíme zdravě s Fitrecepty II.
Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?
Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.
“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.