Bramborový koláč

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Bramborový koláč Foto:
Bramborový koláč
Foto: isifa.com

Slané koláče jsou vděčné. Jsou lehce netradiční, takže překvapíte, a přitom vás zaručeně zasytí. A je jich nepřeberné množství. Co třeba bramborový s kozím sýrem?

Suroviny
malé nové brambory 500 g
hotové listové těsto 375 g
rajče 2–3 ks
kozí sýr s pevným okrajem 90–100 g
rozmarýn 1 lžíce
sůl
olivový olej 1–2 lžíce
Postup
1

Předehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7.

2

Brambory vařte 12–15 minut, dokud nebudou měkké, ale aby zůstaly pevné. Pak je slijte, nechte okapat, prolijte je studenou vodou, aby se rychle ochladily.

3

Rozprostřete těsto a odřízněte okraje. Dejte ho na pečicí plech, ostrým nožem udělejte rýhu asi 2 cm od krajů a potom tyto okraje nařízněte do různých tvarů. Střed propíchejte vidličkou a mlékem potřete nařezané okraje.

4

Nakrájejte brambory a rajčata na plátky a od středu je naaranžujte po celém těstě. Na ně rozložte kousky sýra a rozmarýn. Ochuťte solí a namelte trochu černého pepře. Pokapejte olivovým olejem a pečte 20–25 minut, dokud nebude těsto křehké a povrch nazlátlý.

5

Vyndejte koláč z trouby a podávejte hned nebo až za pokojové teploty.

Bramborový koláč Foto:

Bramborový koláč                                                                                                          foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama