Bramborové placky s ragú z hub a pórku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramborové placky s ragú z hub a pórku Foto:
Bramborové placky s ragú z hub a pórku
Foto: Hermína / Prima

Další z receptů Zdeňka Pohlreicha na téma Brambory. Placky z tého základní suroviny doplňte ragú s houbami a pórkem.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
velké brambory 3–4 ks
bílá část pórku
čerstvé houby 150 g
bílé víno 100 ml
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
rozmarýn
petrželka
pažitka
Postup
1

Na másle orestujte pórek, přidejte houby. Okořeňte. Přilijte bílé víno a krátce povařte a zalijte smetanou.

2

Brambory nakrájejte na tenoučké sirky, v míse je smíchejte s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolte a opepřete.

3

V pánvi rozpusťte trošku másla a z brambor upečte z obou stran tenké placky. Na placky navršte směs hub a pórku a zakryjte rozváleným listovým těstem. Potřete žloutkem a nechte péct v troubě při 220 °C 8–10 minut. Podávejte zasypané pažitkou.

Videa

reklama

reklama