Arašídové brownies

Doba přípravy:
Počet porcí: 12-15
Arašídové brownies Foto:
Arašídové brownies
Foto: Sweet pixel blog

Čokoládové brownies je známé. Tentokrát zkuste do těsta přidat i arašídy a navrch polevu. Je to neuvěřitelná dobrota.

Suroviny
Na brownies:
máslo 170 g
kvalitní čokoláda 300 g
vanilkový extrakt 1 lžička
vejce 4 ks
solené arašídy 150 g
Na náplň a polevu:
arašídová pomazánka 150 g
máslo 120 g
sůl 1/4 lžičky
mléko 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
1

Troubu předehřejte na 160°C. Plech o velikosti cca 22x 30 cm vyložte pečícím papírem.

2

V menším hrnci rozpusťte máslo a přidejte na kousky nalámanou čokoládu. Sundejte z plotny a směs míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká a lesklá.

3

Čokoládovou směs přelijte do větší mísy. Přidejte cukr, extrakt, vejce a pořádně zamíchejte. Nakonec postupně vmíchejte mouku a arašídy.

4

Směs na brownies nalijte na plech a rovnoměrně uhlaďte po celé ploše plechu.

5

Pečte asi 25 až 30 minut. Jestli je brownies upečené, zjistíte tak, že zapíchnete čistou špejli doprostřed koláče. Špejle by po vytažení měla být suchá. Brownies vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

6

Náplň si připravte v elektrickém mixéru tak, že do mísy dejte arašídovou pomazánku, polovinu másla (60 g) a vymíchejte do hladka.

7

Poté přidejte cukr, sůl, muškátový oříšek, mléko a extrakt. Rozmixujte do hladka. Připravenou náplň rozetřete na vychladlé brownies.

8

Zbytek másla a čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Nechte lehce vychladnout a poté čokoládou přelijte brownies. Polevu nechte ztuhnout v ledničce.

9

Brownies rozkrájejte na kostky a podávejte.

Arašídové brownies Foto: Sweet pixel blog

Arašídové brownies Foto: Sweet pixel blog

Arašídové brownies Foto: Sweet pixel blog

Arašídové brownies, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

 

 

Videa

reklama

reklama