Suroviny
Postup přípravy
Hřbet opepříme, pomažeme olivovým olejem a přidáme snítky rozmarýnu. Maso necháme naložené v lednici. Hodinu před přípravou ho vyndáme, aby mělo pokojovou teplotu. Zvěřinový hřbet poté zprudka z obou stran opečeme na pánvi, poté zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Pečemev troubě vyhřáté na 180°C, dokud maso nemá vnitřní teplotu 60-65°C. Uvnitř by mělo zůstat růžové.
Brambory a celer nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do změknutí. Pak pomocí tyčového mixéru rozmixujeme, dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zjemníme smetanou a máslem.
Hotovou omáčku demi-glace si rozehřejeme v hrnci, přidáme borovicové jehličí, necháme chvíli provařit, zjemníme máslem a přecedíme. Podáváme jako šťávu k masu.