Suroviny
- hovězí roštěná 5
- olej
- uzená slanina 100 g
- cibule 1
- hořčice 1 PL
- hladká mouka 1 PL
- kyselé okurky 4
- bujón 500 ml
- rýže 500 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Maso dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyškvaříme, pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, necháme zarestovat a přilejeme bujon.
- Promícháme, vrátíme roštěnky a dusíme do poloměkka (maso lépe změkne v tlakovém hrnci). Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme doměkka. Ideální přílohou je rýže, kterou uvaříme klasicky.
Autor receptu: Pavel Nevěčný