Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zeleninová polévka s divokým pestem

4 porce
do 30 minut
Zeleninová polévka s divokým pestem
Zeleninová polévka s divokým pestem Autor: archiv Gurmet
Na neotřelou kombinaci pikantního pesta a běžné zeleniny už nikdy nedáte dopustit.
Reklama
Reklama

Postup

  1. PESTO: Nejprve si připravte pesto. Omyté a osušené byliny, stroužky česneku a ořechy společně posekejte v mixéru. Postupně přilévejte olej, až vznikne jednolitá zelená pasta. Na závěr do ní vmíchejte parmazán, osolte ji a opepřete.
  2. Omytou a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na kolečka, oloupané brambory na kostky. V kastrolu rozehřejte máslo a vsypte do něj zeleninu. Restujte ji na mírném ohni 5 minut. Potom zalijte vývarem, osolte a opepřete. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 10 minut.
  3. Polovinu polévky rozmixujte ponorným mixérem na krém. Přidejte 2 lžíce pesta a vše vraťte do původního kastrolu k nerozmixované části polévky.
  4. Horkou polévku rozdělte do talířů a podávejte se strouhaným parmazánem.
  5. Prima tip: Zbylé pesto uchovejte v chladu a použijte ho do těstovin nebo jen tak na opečený bílý chléb.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama