Suroviny
- treska 800 g
- lilek 1 ks
- žampiony 250 g
- červená curry pasta 25 g
- chilli 2 ks
- šalotka 2 ks
- sójová omáčka 40 g
- kokosové mléko 400 g
- hrášek
- olivový olej
- sůl
- limetka 1/2 ks
Postup přípravy
- Tresku nakrájejte na větší kousky.
- Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.
- Očištěnou šalotku nakrájejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte šalotku a chilli papričku. Obojí orestujte.
- Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl. Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.
- Když se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari. Přidejte tedy do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
- Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limety. Podávejte s jasmínovou rýží.