Suroviny
- jemně mleté vločky 100 g
- mléko 200 ml
- čerstvá pomerančová šťáva 100 ml
- javorový sirup 2 lžíce
- chia semínka 2 lžíce
- šťáva z půlky citronu
- citronová a pomerančová kůra podle chuti
- nastrouhané jablko i se slupkou 1/2 ks
Servírování
- ovoce podle chuti, granola
- čerstvá máta, javorový sirup
Postup přípravy
- V misce smíchejte vločky s mlékem, čerstvou pomerančovou šťávou, citronovou šťávou, s chia semínky a javorovým sirupem.
- Podle chuti nastrouhejte trochu citronové a pomerančové kůry (kůru pořádně umyjte, pokud nemáte BIO).
- Všechno promíchejte, zakryjte, aby vše nenačichlo jiným jídlem a nechte uležet přes noc v lednici.
- Ráno kaši promíchejte a nastrouhejte do ní ještě půlku jablka nahrubo. Případně můžete lehce naředit mlékem, pokud je směs moc hustá. Také případně můžete dosladit sirupem.
- Na závěr kaši dozdobte ovocem, granolou a čerstvě nasekanou mátou.
Bircher müsli Zdroj: My Cooking Diary