Hummus z kořenové zeleniny
Zdroj: P&G Foodies
Hummus z kořenové zeleniny
Zdroj:
P&G Foodies
Hummus nemusíte podávat jen jako chuťovku, dá se servírovat jako hlavní jídlo. Například s masovými kuličkami, určitě si pochutnáte! :)
Na ozdobu
-
bylinky
(ideálně koriandr, solný květ Ibišek, konopná semínka)
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
-
Zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
-
Přesuňte zeleninu do misky, kde ji promíchejte s 1 lžičkou kurkumy, 1 lžičkou římského kmínu, trochou soli, pepře a s cca 5 lžícemi olivového oleje.
-
Přendejte na plech a pečte 20 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
-
Cizrnu sceďte a rovnou ji dejte do mixéru. K ní přidejte 2 stroužky rozdrceného česneku, 2 lžíce tahini, šťávu z 1,5 citronu, vychladlou zeleninu.
-
Začněte mixovat a postupně přilévejte olivový olej a vodu.
-
Dochuťte ještě zbytkem koření, tedy cca půl lžičkou kurkumy a půl lžičkou římského kmínu, solí a pepřem. Podle vašich preferencí přilijte šťávu z citronu či vodu. Mixujte dohladka.
-
Podávejte s bylinkami a třeba s masovými koulemi.
Hummus z kořenové zeleniny 2
Zdroj: P&G Foodies
Hummus z kořenové zeleniny 2
Zdroj:
P&G Foodies