redakce Prima FRESH

Hummus z kořenové zeleniny

Moje hodnocení
9x

Hummus nemusíte podávat jen jako chuťovku, dá se servírovat jako hlavní jídlo. Například s masovými kuličkami, určitě si pochutnáte! :)

1 porce
60 minut

Suroviny

Na ozdobu

  • bylinky (ideálně koriandr, solný květ Ibišek, konopná semínka)

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  2. Zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
  3. Přesuňte zeleninu do misky, kde ji promíchejte s 1 lžičkou kurkumy, 1 lžičkou římského kmínu, trochou soli, pepře a s cca 5 lžícemi olivového oleje.
  4. Přendejte na plech a pečte 20 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
  5. Cizrnu sceďte a rovnou ji dejte do mixéru. K ní přidejte 2 stroužky rozdrceného česneku, 2 lžíce tahini, šťávu z 1,5 citronu, vychladlou zeleninu.
  6. Začněte mixovat a postupně přilévejte olivový olej a vodu.
  7. Dochuťte ještě zbytkem koření, tedy cca půl lžičkou kurkumy a půl lžičkou římského kmínu, solí a pepřem. Podle vašich preferencí přilijte šťávu z citronu či vodu. Mixujte dohladka.
  8. Podávejte s bylinkami a třeba s masovými koulemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty