Suroviny
- telecí kýta 400 g
- tuňák v olivovém oleji 170 g
- ančovička 2 ks
- olivový olej 50 ml
- kapary 4 lžíce
- majonéza 100 g
- červená cibule (nasekaná na jemno) 30 g
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Okořeněnou telecí kýtu vytvarujte do válečku, svažte provázkem a ze všech stran opečte. Uložte ji do trouby předehřáté na 140 °C. Zhruba na 15 minut.
- Za pomoci kuchyňského robota rozmixujte v míse okapaného tuňáka, ančovičky a cibulku. Přidejte majonézu a dle chuti trochu citronové šťávy. Vše společně promíchejte.
- Upečenou kýtu zbavte provázku a nechte vychladnout. Nakrájejte ji na tenké plátky a rozdělte na talíře.Každou porci přelejte omáčkou z tuňáka, navrch dejte kapary a ihned podávejte.