Prostřeno: Vepřové závitky

Moje hodnocení
87x

Ideální na toto jídlo je krkovice bez kosti, protože je tučnější. Tuk všechny slané a sladké chuti dobře spojí a natáhne

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakrájím na plátky, naklepu, aby vznikla větší plocha na plnění

Trochu osolím, opepřím, pomažu povidly a přidám sušené švestky, slaninu a párek a vše zatočím a upevníme motouzem do závitku

Závitky vložím do pekáče a peču v rozehřáté troubě při teplotě asi 230 stupňů

Přidám nakrájenou cibulku

Jídlo je dobré s brambory pečenými v troubě a zeleninovou oblohou

Hlavní chodKachní prsíčka se švestkovou omáčkou a škubánkypostup: 1

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit

Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut

2

Mezitím si připravíme maso

Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)

3

Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran

Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče

Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě

4

Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku

Dochutíme solí, citronovou šťávou apod

<!-- st1\:*{behavior:url(#ieooui) } --> <!-- /* Style Definitions */ table

MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5

4pt 0cm 5

4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10

0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} -->

Hlavní chod

Vepřové závitky plněné švestkami, pečené brambory, zeleninová obloha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty