Mixér: velikonoční salám, koření na vejce nebo sváteční menu v mracích

Velikonoce se pro mnohé nesou ve znamení tradic, ale i nevšedních chutí. V tomto Mixéru přinášíme tipy na poslední chvíli! Od netradičního salámu, který potěší každého gurmána, přes originální koření na vejce až po velikonoční menu, které vás vystřelí do oblak – doslova. Tak jdeme na to!

Velikonoční salám a další delikatesy z Bistra U Býka

Velikonoce jsou svátky plné tradic, barev, chutí a vůní. Kromě klasických pokrmů, jako jsou mazance, beránci nebo nádivka, můžete letos vyzkoušet něco nového – Velikonoční salám. V československém Bistru U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží v centru Prahy ho mají v menší i větší velikosti, takže ho bude dost  na svátečním stole i pro koledníky na posilněnou během pomlázky. Velikonoční salám se skvěle hodí jako delikatesa k zakousnutí,  k čerstvému pečivu, na chlebíčky či jako součást obložených talířů. Jeho jemná, ale výrazná chuť vynikne i v kombinaci s čerstvou zeleninou, sýry a domácími pomazánkami.

Vyrábí ho společnost TAURIS, která na Slovensku reprezentuje špičku potravinářského segmentu. Inspirací byly vůně a chutě oblíbeného Prosciutta. Salám má jemnou nasládlou chuť a příjemné aroma, které dotváří muškátový oříšek a koriandr. Jako základní surovina při výrobě byla použita speciálně upravená vepřová kýta s přídavkem slaniny a hovězího masa (na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g masa). Velikonoční salám je nejen chuťovou, ale i vizuální lahůdkou, která dodá vašemu velikonočnímu stolu ten správný šmrnc.

Směs koření a sůl na vejce od Sonnentoru

Směs koření na vejce bio

Nová slaná směs pro všechny, kteří to rádi vaječné! Ať už míchaná vajíčka, omeleta nebo třeba zapékané těstoviny – v této směsi s mořskou solí je vše, co potřebujete k dokonalému ochucení: souhra pažitky, petrželky a sušeného rajčátka vykouzlí na talíři ohňostroj barev i chutí. Po velikonočních svátcích toto koření nedáte z ruky.

Sůl na vejce od zajíce bio

Ochutnali jste již vejce, sýr nebo ryby ochucené touto lahodnou solí od Sonnentoru? Z obyčejného jídla vykouzlí neodolatelné pochoutky se středomořským svěžím nádechem. Jídlo bude barevně veselé, aromatické, prostě neodolatelné.

Velikonoce s Emirates

Letecká společnost Emirates oslaví Velikonoce ve velkém stylu. Od 18. do 21. dubna nabídne cestujícím tematické sváteční menu, sladká překvapení i speciální velikonoční atmosféru – a to jak na palubě, tak v prémiových salóncích i prostřednictvím oceňovaného palubního zábavního systému ice. Od 18. do 20. dubna se budou na vybraných dálkových letech z Dubaje – například do Evropy, Austrálie, Brazílie, Kanady, Hongkongu, Jihoafrické republiky, na Filipíny, do Thajska, Singapuru, Velké Británie, USA a dalších destinací – podávat velikonoční pochoutky ve všech cestovních třídách. Cestující se mohou těšit na tradiční velikonoční pečivo, jako jsou mazance, a dezerty, včetně mrkvového dortu s omáčkou tres leches či čokoládové pěny s malinovým gelem a lískooříškovým fondánem. Na palubě letadel A380 pak velikonoční atmosféru doplní dort Simnel s marcipánem a další tematicky laděné velikonoční zákusky.

Sváteční nabídku připravila Emirates také pro zákazníky svých prémiových salónků. V období od 18. do 21. dubna si mohou cestující na většině míst v globální síti salónků vychutnat klasické velikonoční pokrmy v moderním podání. V salónku First Class v Dubaji se servírují například křehké jehněčí kotlety v šafránové a pomerančové omáčce s baby karotkou a bramborovými kroketami. V salónku Business Class je na výběr například sytý jehněčí guláš s bramborami, karotkou a sušeným ovocem.

Oba salónky navíc nabídnou tematicky laděný výběr sladkostí – od máslových sušenek s velikonočními motivy až po širokou paletu čokoládových specialit, včetně čokoládových dezertů, domácí mléčné zmrzliny nebo čokoládových dortíků.

Velikonoce na palubách do Evropy

Na linkách z Dubaje do evropských destinací připravila společnost speciální velikonoční menu pro všechny cestovní třídy. U snídaně nahradí běžné pečivo tradiční velikonoční pečivo. Ve First Class si cestující mohou pochutnat na borůvkovém brownie s omáčkou z karamelizovaného mléka a ovocným kompotem, zatímco Business Class nabídne čokoládovo-mangový koláč s mangovým želé. V Economy se bude podávat mrkvový dort s jemnou mléčnou omáčkou tres leches. V salónku letadel A380 pak velikonoční nabídku doplní mrkvový dort a tematické velikonoční cupcaky. Dětem udělají radost veselé velikonoční sušenky ve tvaru vajíček.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty