Vepřové špízky s opečenou zeleninou
Zdroj: profimedia.cz
Vepřové špízky s opečenou zeleninou
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
5x
Grilování je fenomén, který Česko jen tak nepustí. A to je dobře! Naštěstí je nepřeberné množství tipů a receptů, a tak grilování nikdy nezevšední. Zkuste třeba vepřové špízky se zeleninou.
4 porce
30 minut
Suroviny
mletá paprika
mletý římský kmín
vepřová kýta
400–500 g
Cibule
Máslo
30 g
minipatizon (nebo 2 mladé cuketky)
5 ks
brambory
2–3 ks
Při podávání
citronové nebo limetové klínky
rukola
Postup přípravy
Koření vetřete do masa a ochuťte solí a pepřem. Maso a kousky cibule navlékněte na dřevěné špízy (které byly před tím namočené ve vodě). Dejte je pod rozpálený gril a opékejte 8–10 minut a postupně otáčejte o 90 stupňů.
Na střední teplotě rozpusťte máslo, přidejte nakrájené patisony nebo cukety a brambory a dobře promíchejte, aby se všechny kousky máslem obalily. Opékejte, dokud vše nebude zlatavé a uvařené. Ochuťte a podávejte se špízy, citronovými nebo limetovými klínky a čerstvou rukolou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.