Suroviny
- mletá paprika
- mletý římský kmín
- vepřová kýta 400–500 g
- Cibule
- Máslo 30 g
- minipatizon (nebo 2 mladé cuketky) 5 ks
- brambory 2–3 ks
Při podávání
- citronové nebo limetové klínky
- rukola
Postup přípravy
- Koření vetřete do masa a ochuťte solí a pepřem. Maso a kousky cibule navlékněte na dřevěné špízy (které byly před tím namočené ve vodě). Dejte je pod rozpálený gril a opékejte 8–10 minut a postupně otáčejte o 90 stupňů.
- Na střední teplotě rozpusťte máslo, přidejte nakrájené patisony nebo cukety a brambory a dobře promíchejte, aby se všechny kousky máslem obalily. Opékejte, dokud vše nebude zlatavé a uvařené. Ochuťte a podávejte se špízy, citronovými nebo limetovými klínky a čerstvou rukolou.