Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce

4-6 porce
do 1 hodiny
Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce
Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce Autor: isifa.com
Vepřovými kotletami potěšíte všechny milovníky masa. Šalvějová omáčka jim dodá neotřelou vůni a chuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 160°C. V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vyndejte z pánve.
  2. Ve stejné zapékací pánvi osmažte cibuli a česnek, až bude měkký a voňavý. Vmíchejte mouku, přidejte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte víno, cukr, kysanou smetanu a míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne.
  3. Do zapékací pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte 15 minut. Alobal sundejte a pečte dalších 20-30 minut, nebo dokud nebude maso hotové a měkké. Naaranžujte kousky sladkých brambor mezi kotlety a ohřívejte dalších 10 minut.
  4. Podávejte se zelným salátem a rýží. Ozdobte lístky šalvěje.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama