Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- brambory 1 kg
- žlutá paprika 1 kus
- červená cibule 1 kus
- bazalka 1 hrst
- rozmarýn 1 snítka
- rajče 2 kusy
- pepř 0.5 lžiček
- máslo 3 lžičky
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 lžička
- estragon 3 snítky
Postup přípravy
Panenku nakrájíme asi na dvoucentimetrové plátky
Maso lehce naklepeme klouby rukou, osolíme, opepříme a krátce opečeme na oleji
Zeleninu nakrájíme na stejnoměrné kousky a po jednotlivých druzích ji zprudka opékáme na olivovém oleji
Vložíme do hrnce, osolíme, opepříme a přidáme bylinky
Promícháme
Celé brambory dáme na rošt do trouby a pečeme asi 40 minut
Při servírování je rozkrojíme napůl, poklademe plátky másla a osolíme