Suroviny
- vejce natvrdo 6 ks
- žloutek 2 ks
- červená cibule 1 ks
- pažitka (najemno nasekaná ) 2 lžíce
- kopr (najemno nasekaný ) 2 lžíce + na podávání
- ančovička (v oleji) 6 ks + 1 lžíce ančovičkového oleje
- citronová šťáva
- knäckebrot (na podávání)
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Uvařená vejce oloupejte a spolu s červenou cibulí nakrájejte najemno.
- Do menší mísy dejte žloutky s ančovičkovým olejem a krátce vše prošlehejte.
- Přidejte najemno nakrájenou cibuli, vejce, pažitku, kopr a najemno nakrájené ančovičky.
- Jemně promíchejte a dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou. Dozdobte čerstvým koprem a podávejte s plátky knäckebrotu.
Gubbröra 2 Zdroj: Kublanka.cz