Gubbröra - skandinávský vajíčkový salát

Moje hodnocení
3x

Pokrm Gubbröra je ve Švédsku stejně oblíbený jako u nás škvarkovka nebo pochoutkový salát. Skvěle chutná s tradičním knäckebrotem, ke kterému si můžete nalít sklenici vychlazeného piva. ;)

4 porce
30 minut
švédská

Suroviny

  • natvrdo uvařená vejce 6 ks
  • žloutky 2 ks
  • červená cibule 1 ks
  • najemno nasekaná pažitka 2 lžíce
  • najemno nasekaný kopr 2 lžíce + na podávání
  • ančovičky v oleji 6 ks + 1 lžíce ančovičkového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • knäckebrot na podávání

Postup přípravy

  1. Uvařená vejce oloupejte a spolu s červenou cibulí nakrájejte najemno.
  2. Do menší mísy dejte žloutky s ančovičkovým olejem a krátce vše prošlehejte.
  3. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, vejce, pažitku, kopr a najemno nakrájené ančovičky.
  4. Jemně promíchejte a dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou. Dozdobte čerstvým koprem a podávejte s plátky knäckebrotu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty