Suroviny
- natvrdo uvařená vejce 6 ks
- žloutky 2 ks
- červená cibule 1 ks
- najemno nasekaná pažitka 2 lžíce
- najemno nasekaný kopr 2 lžíce + na podávání
- ančovičky v oleji 6 ks + 1 lžíce ančovičkového oleje
- čerstvě mletý černý pepř
- citronová šťáva
- knäckebrot na podávání
Postup přípravy
- Uvařená vejce oloupejte a spolu s červenou cibulí nakrájejte najemno.
- Do menší mísy dejte žloutky s ančovičkovým olejem a krátce vše prošlehejte.
- Přidejte najemno nakrájenou cibuli, vejce, pažitku, kopr a najemno nakrájené ančovičky.
- Jemně promíchejte a dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou. Dozdobte čerstvým koprem a podávejte s plátky knäckebrotu.
Gubbröra Zdroj: Kublanka.cz