VE VARU: Italská rybí polévka Cacciucco Livornese podle Marca Giampaoliho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Italská rybí polévka Cacciucco Livornese podle Marca Giampaoliho
Zdroj:
FTV Prima
Ve dvanácté epizodě Ve varu představil šéfkuchař Marco Giampaoli toskánskou polévku z přístavního města Livorno, ve které se spotřebují různé odřezky z ryb a slupky z korýšů. Výsledkem je výrazná polévka, která chutná jako léto u moře.
Postup přípravy
-
Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, mrkev, bylinky svázané v bouquet garni, nasekané chilli a česnek dejte do předehřátého hrnce (na střední plamen) s olivovým olejem a pomalu restujte. Přidejte kostru a hlavu (bez očí) z mořského vlka a restujte dále. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit alkohol, poté přidejte hlavy a slupky z krevet, rajčatový protlak a loupaná celá rajčata a zarestujte.
-
Nakonec přidejte kostky ledu a zalijte studeným rybím vývarem. Nechte pomalu přivést k varu. Od doby, kdy vývar začne vřít, stáhněte a nechte pomalu provářet cca 40 minut.
-
Po 40 minutách vývar sceďte přes jemný cedník do jiného hrnce a přiveďte opět k varu. Přidejte vongole a slávky.
-
Mezitím na rozpálené pánvi (na střední až vyšší výkon) s olivovým olejem opečte osoleného mořského vlka a následně kalamáry a krevety, přendejte na teplé místo (trouba na minimální výkon).
-
Mušle v hrnci by v tuto chvíli měly být otevřené, takže je vyndejte z hrnce a do polévky tyčovým mixérem vymixujte olivový olej (stejným způsobem jako byste dělali majonézu). Dochuťte solí a čerstvě namletým bílým pepřem.
-
Všechny mořské plody naskládejte úhledně do talíře a opatrně zalijte rybí polévkou. Ozdobte kerblíkem. K polévce můžete opéct krajíc chleba.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Italská rybí polévka Cacciucco Livornese podle Marca Giampaoliho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Italská rybí polévka Cacciucco Livornese podle Marca Giampaoliho
Zdroj:
FTV Prima