VE VARU: Italská rybí polévka Cacciucco Livornese podle Marca Giampaoliho

Moje hodnocení
1x

Ve dvanácté epizodě Ve varu představil šéfkuchař Marco Giampaoli toskánskou polévku z přístavního města Livorno, ve které se spotřebují různé odřezky z ryb a slupky z korýšů. Výsledkem je výrazná polévka, která chutná jako léto u moře.

4 porce
90 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, mrkev, bylinky svázané v bouquet garni, nasekané chilli a česnek dejte do předehřátého hrnce (na střední plamen) s olivovým olejem a pomalu restujte. Přidejte kostru a hlavu (bez očí) z mořského vlka a restujte dále. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit alkohol, poté přidejte hlavy a slupky z krevet, rajčatový protlak a loupaná celá rajčata a zarestujte.
  2. Nakonec přidejte kostky ledu a zalijte studeným rybím vývarem. Nechte pomalu přivést k varu. Od doby, kdy vývar začne vřít, stáhněte a nechte pomalu provářet cca 40 minut.
  3. Po 40 minutách vývar sceďte přes jemný cedník do jiného hrnce a přiveďte opět k varu. Přidejte vongole a slávky.
  4. Mezitím na rozpálené pánvi (na střední až vyšší výkon) s olivovým olejem opečte osoleného mořského vlka a následně kalamáry a krevety, přendejte na teplé místo (trouba na minimální výkon).
  5. Mušle v hrnci by v tuto chvíli měly být otevřené, takže je vyndejte z hrnce a do polévky tyčovým mixérem vymixujte olivový olej (stejným způsobem jako byste dělali majonézu). Dochuťte solí a čerstvě namletým bílým pepřem.
  6. Všechny mořské plody naskládejte úhledně do talíře a opatrně zalijte rybí polévkou. Ozdobte kerblíkem. K polévce můžete opéct krajíc chleba.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty