Unikátní český projekt Manifesto Market otevírá novou pobočku v Berlíně

Už 24. ledna se otevřou brány nového food hubu, který našel své místo v centru Berlína na Postdamer Platz. Plánovaná expanze českého projektu do evropských měst tak startuje ve městě, které udává gastronomické trendy.

Nové Manifesto nabídne návštěvníkům na jednom místě 22 restaurací a 4 unikátní bary. Nabídka zahrnuje gastronomii ze čtyř různých kontinentů a kapacita je až 950 návštěvníků. Stejně jako u pražských projektů zde kladou velký důraz na design a útulnou atmosféru, na realizaci se navíc podílí řada českých značek a firem.

Dvě gastronomická patra a čtyři bary

První podlaží je věnováno asijským kulinářským konceptům z Japonska, Koreje, Číny, Vietnamu a Thajska. Vstupní podlaží pak obsáhne chutě z jihu Evropy, jižní i severní Ameriky, rolovanou zmrzlinu a domácí sušenky, ale také méně obvyklé kuchyně, například syrskou.

Mít rafinovanou Asii mi v Berlíně opravdu chybí, a vlastně jsem na podobný zážitek nikde v Evropě nenarazil. Na rozdíl od klasických asijských restaurací u nás najdete opravdovou rozmanitost, která je věrná původním receptům a regionálně autentickým postupům. Hot Pot, ramen, korejské vykostěné smažené kuře i veganské vietnamské bistro. Vybírali jsme velmi pečlivě, přibližuje Martin Barry, CEO Manifesto Marketu.

V prostoru fungují také 4 bary. Na každém podlaží je koktejlový SOOT bar a velkou novinkou pro Berlín je 10 pivních pětisetlitrových tanků, na jejichž těle se skví značka Pilsner Urquell. Jsou sestaveny do podoby věže, jež impozantně propojila obě podlaží. V přízemí je nový bar s vinotékou. Zvláštností Manifesta je takzvaný speakeasy bar přibližně pro 40 hostů, ukrytý v tajné místnosti se skrytým vchodem, o němž se hosté dozvědí na doptání nebo od těch, kdo již místo objevili.

Mým hlavním cílem je vytvořit místo, které si Berlíňané zamilují a vyberou si ho jako místo setkávání, kde se mohou snadno odvázat, smát se a prostě být sami sebou. Multikulturní křižovatka chutí, lidí, rozmanitých jazyků, kterými se mluví v kuchyni i u stolu. To vše ve spojení s úžasným jídlem, hudbou a zajímavými eventy vytváří okamžiky, které si lidé zapamatují. Vzhledem k tomu, že jsem osobně navrhl část interiéru a byl kurátorem při výběru restaurací a zaměření barů, má pro mě nové Manifesto opravdu velký význam,“ podělil se o své pocity Martin Barry.

Zahájení provozu Manifesto Marketu v Berlíně proběhne 24. ledna a slavností opening s bohatým programem je plánován na 9. února 2023. Návštěvníci se dozvědí detaily na sociálních sítích.

Manifesto bude otevřeno denně od 11 do 23 hodin kromě pátku a neděle, kdy bude otevírací doba prodloužena až do 24 hod. Kuchyně bude denně otevřená do 22 hodin.

Zdroj: Manifesto Market

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty