Tomáš Mezník

Tomáš (53) studoval na UCCC, Stone Ridge, USA – Business Administration a na Slezké univerzitě v Opavě veřejnou správu a regionální politiku.

Celý profesní život pracuje v IT na obchodních pozicích a v SW produktovém managementu. Aktuálně dělá IT distribuci. Má tři děti – Dana (24 let) studuje doktorát na Univerzitě Karlově obor biologie. Syn Václav (17 let) studuje obchodní akademii v Praze a nejmladší je dcera Olívie (3 roky), která chodí do školky. Do pořadu se přihlásil sám.

Když sleduje Prostřeno!, má pocit, že se často hlásí asociální nemehla, která neumí nakrájet cibuli. A pak s drzým čelem začnou kritizovat jídla ostatních, a to i navzdory faktu, že rozumí jídlu jak koza petrželi. Říkal si, že by nebylo na škodu se do takové partičky dostat a trošku je poškádlit. Zatím neví, jak by s penězi naložil – asi by si je užil s rodinou. Jako zábava bude surovinový kvíz, menu sestavil z jídel, ke kterým má vztah a příběh.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Jeho velkým koníčkem je vaření. Rád lyžuje, hraje tenis, jezdí na enduro motorce a jezdil na koních. Věnuje se také charitativní činnosti. Společně s řadou odborníků v IT založil neziskovou organizaci, která se zabývá vzděláváním dětí v oblasti kyber bezpečnosti. Toto vzdělávání je realizováno formou videohry, takže se děti dobře baví, a ani neví, že se u toho učí. Hra bude zdarma distribuována do škol v ČR. V následujícím roce plánují rozšířit své aktivity do zbytku EU a do USA.

Charakter:
Sám o sobě tvrdí, že je chápavý, empatický, tolerantní, akční a dobrodružný. Má smysl pro humor, je hédonik a má rád vše, co se jí a pije. Hluboce nesnáší hloupost, aroganci, a když někdo ubližuje slabším. Pak začne vidět černě a je zle.

Proč se přihlásil:
Do pořadu se přihlásil sám. Když sleduje Prostřeno!, má pocit, že se často hlásí asociální nemehla, která neumí nakrájet cibuli. A pak s drzým čelem začnou kritizovat jídla ostatních a to i navzdory faktu, že rozumí jídlu jak koza petrželi. Říkal si, že by nebylo na škodu se do takové partičky dostat a trošku je poškádlit.

Co od soutěže očekává:
Těší se na spoustu zábavy.

Co by udělal s výhrou:
Zatím neví, jak by s penězi naložil – asi by si je užil s rodinou.

Vztah k vaření:
Vaření má rád, kuchyně je jeho nejoblíbenějším místem k oddechu.

Zajímavá historka z vaření:
Jednou vařil pro své přátele a pozval si na pomoc kamaráda šéfkuchaře michelinské restaurace Krone v Baden Baden – Zdeňka Marcína. Když mu chtěl Zdeněk pomoci a chtěl dochutit jídla, tak našel v kuchyni bujon a s velkými nadávkami ho vyhodil, že to do kuchyně nepatří. Od té doby si Tomáš nedovolí použít jakékoli náhražky do jídla, protože Bůh a Zdenda všechno vidí.

Co nejraději vaří:
Nejraději připravuje českou a asijskou kuchyni.

Co jí:
Má rád prakticky vše až na pár výjimek.

Co nejí, co by nikdy neochutnal:
Nejí ovce, kozy, koně, domácí zvířata a plíčky na smetaně. Nikdy by nepozřel domácí zvíře.

Nejoblíbenější jídlo:
Miluje svíčkovou, českou kachnu, ale také kraba na černém pepři nebo rohlík se sýrem. Pokud je jídlo připraveno s láskou a z čerstvých surovin, má rád vše.

Alergie:
Žádnou alergii na potraviny nemá.

Co u stolu nesnáší:
Při společném jídle mu vadí porušování bazálních pravidel slušného chování u stolu.

Motto:
V životě se řídí mottem: „Hope is not a method.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty