Lívanečky
- banán 2
- hladká mouka 100 g
- mléko 100 ml
- vejce 2
- moučkový cukr 1 PL
Krém
- šlehačka 250 ml
- mascarpone 100 g
- moučkový cukr 1 PL
Postup
- Banány rozmačkáme na jemnou kaši vidličkou. Přidáme 2 vajíčka, mléko prášek do pečiva a rozšleháme ruční metličkou. Začneme přisypávat mouku, až dostaneme těsto husté, ale tekoucí konzistence.
- Necháme 15 minut v chladu odpočinout. Smažíme na másle v lívanečníku. Šlehačku s cukrem vyšleháme a chvíli před dokončením přidáme mascarpone. Dále šleháme, až krém ztuhne. Lívanečky naskládáme na talíř, přidáme krém a ozdobíme lesním ovocem.
Autor receptu: Tomáš Mezník