Suroviny
Pokud jste milovníky lehké a mnohotvárné středomořské kuchyně Apeninského poloostrova, bude restaurace Pepe Nero, nacházející se v pražské Bílkově ulici, rozhodně dobrou volbou. I když je v Praze italských restaurací jako hub po dešti, tato patří určitě k těm lepším a opravdu autentickým.
Lahůdky převážně z čerstvých těstovin, skvělé pizzy, saláty, čerstvé ryby a masitá jídla z kvalitního hovězího, telecího, ale také drůbežího masa zde pro vás připravuje tým tří italských kuchařů a jednoho českého.
My jsme ochutnali tradiční těstoviny z Apulie, a zážitek z dobrého jídla posílilo také výborné italské červené víno Primitivo di Manduria, taktéž z Apulie.
Postup přípravy
- Na oleji zpěňte na plátky pokrájenou klobásu s plátky česneku a najemno nasekanou feferonkou. Přidejte malé růžičky brokolice, zalijte vývarem a krátce (asi 5 minut) povařte.
- Do tohoto základu vložte těstoviny, rozmačkanou bramboru a ještě asi 2 minuty povařte. Dochuťte sýrem a olejem.
- Podávejte ozdobené sýrovým chipsem a kouskem feferonky.