Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Těstovinová ouška s brokolicí, feferonkami a klobásou

4 porce
do 30 minut
Těstovinová ouška s brokolicí, feferonkami a klobásou
Těstovinová ouška s brokolicí, feferonkami a klobásou Autor: Gurmet
Ochutnejte specialitu nejjižnějšího italského regionu – Apulie. Těstovinová ouška s brokolicí a klobáskou připravil mladý český sous chef Honza Zdrubecký z pražské restaurace PEPE NERO Pizza & Pasta.
Reklama

Pepe NeroPokud jste milovníky lehké a mnohotvárné středomořské kuchyně Apeninského poloostrova, bude restaurace Pepe Nero, nacházející se v pražské Bílkově ulici, rozhodně dobrou volbou. I když je v Praze italských restaurací jako hub po dešti, tato patří určitě k těm lepším a opravdu autentickým.

Lahůdky převážně z čerstvých těstovin, skvělé pizzy, saláty, čerstvé ryby a masitá jídla z kvalitního hovězího, telecího, ale také drůbežího masa zde pro vás připravuje tým tří italských kuchařů a jednoho českého.

My jsme ochutnali tradiční těstoviny z Apulie, a zážitek z dobrého jídla posílilo také výborné italské červené víno Primitivo di Manduria, taktéž z Apulie.

Reklama

Postup

  1. Na oleji zpěňte na plátky pokrájenou klobásu s plátky česneku a najemno nasekanou feferonkou. Přidejte malé růžičky brokolice, zalijte vývarem a krátce (asi 5 minut) povařte.
  2. Do tohoto základu vložte těstoviny, rozmačkanou bramboru a ještě asi 2 minuty povařte. Dochuťte sýrem a olejem.
  3. Podávejte ozdobené sýrovým chipsem a kouskem feferonky.
Reklama

Gurmet - říjen 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách říjnového čísla Gurmetu najdete kromě snadných a rychlých jídel na každý všední den v týdnu také recepty na báječné masové pečínky, které proslavily českou kuchyni.

Ochutnat můžete i speciality z jižních Čech, včetně candáta s kulajdou. Přípravou této lahůdky vás krok za krokem provede šéfkuchař pražského hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Naučíte se také skvělé sladkosti a s dětmi můžete upéct brambory ve žhavém popelu.

A protože právě rostou houby, poradíme vám, jak je lahodně zužitkovat v kuchyni. Za dobrým jídlem do ciziny tentokrát pojedeme k našim sousedům – na Slovensko. Myslíte si, že kořenová zelenina patří jen do polévky? Naše recepty vám dají návod, jak si na ní pochutnat také jinak.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama