Plátky
- plátky z telecí kýty 4 ks
- prosciutto 4 plátky
- čerstvá šalvěj 4 lístky
- suché bílé vino 100 ml
- Olivový olej
- Máslo
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Bramborový salát
- brambory uvařené ve šlupce 1 kg
- vařená červená řepa 1 balení
- jarní cibulka 1 svazek
- extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Condimento balsamico bianco 2 lžíce
- Sůl
- špetka cukru
- bílý jogurt 1 kelímek
Postup přípravy
- Vařené brambory na salát oloupejte, nakrájejte na kolečka. Přidejte na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku podle chuti. Na směs nalijte olej, ocet, osolte, oslaďte. Salát lehce promíchejte a polijte jogurtem.
- Plátky z telecí kýty jemně naklepejte. Na každý položte plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalte a vše propíchněte párátkem.
- V pánvi rozehřejte máslo, přidejte olivový olej. Až směs zpění, vložte do ní telecí plátky. Dvě minuty opékejte a obraťte. Maso osolte, opepřete a podlijte bílým vínem.
- Jakmile bude maso měkké, podávejte s jarním bramborovým salátem.