Suroviny
- majoránka
- telecí maso 1 kg
- vývar 150 ml
- mrkev 1.5 ks
- celer 0.5 ks
- cibule 1 ks
- žampion 10 ks
- česnek 4 stroužky
- rajský protlak 2 lžíce
- červené víno 400 ml
- olej 50 ml
- brambory 800 g
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme telecí líčka. Když jsou hnědá, vyndáme je ven z kastrolu. Nakrájenou zeleninu dáme do hrnce a orestujeme také skoro do hněda. Ke konci přidáme stroužky česneku. Přidáme protlak, který orestujeme a zalijeme červeným vínem, které necháme vyvařit.Poté vrátíme líčka, vývar a necháme provařit. Dusíme doměkka.
Když jsou líčka opravdu měkká, přidáme o omáčky trochu másla a necháme rozpustit – omáčku zahustí. Žampiony opečeme na másle a přidáme je do omáčky. Podáváme s dobrou bramborovou kaší, našlehanou a připravenou obvyklým způsobem s horkým mlékem, troškou smetany a kouskem másla.