Šťavnaté karbanátky jako od babičky s bramborovo-mrkvovým pyré

Moje hodnocení
1x

Karbanátky patří k české kuchyni stejně tak jako třeba svíčková nebo buchty. Dají se přichystat na tisíc způsobů a všichni je milují – malí i velcí. Tradičně se připravují ze směsi hovězího a vepřového mletého masa a smaží se na pánvi. Vyzkoušejte tohle nenáročné a levné jídlo ve skvěle ochucené verzi v nové kombinaci s bramborovo-mrkvovým pyré. Úspěch je zaručen!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte menší a velkou mísu. Do menší mísy nakrájejte na malé kostičky několik dní starý rohlík. Kostičky rohlíku zalijte troškou mléka, promíchejte a nechte krátce nasáknout tak, aby byl mlékem nasáklý opravdu každý kousek.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Prolisujte dva stroužky česneku.
  3. Do velké mísy vložte hovězí i vepřové mleté maso – aby byly karbanátky šťavnaté, je potřeba vyndat maso z chladničky co nejpozději, musí být před přípravou směsi opravdu studené. Maso ochuťte 1 lžičkou soli, ½ lžičkou pepře, přidejte 1 lžíci majoránky, pokrájenou cibuli i prolisovaný česnek. Přidejte vejce, hořčici a kostičky namočeného rohlíku. Suroviny důkladně promíchejte.
  4. Z masové směsi nyní můžete tvarovat karbanátky. Tradiční karbanátek by měl být alespoň 1 cm vysoký. Každý karbanátek obalte ve strouhance ze všech stran.
  5. Na pánvi rozpusťte sádlo a smažte karbanátky z obou stran při střední teplotě. K tradičním karbanátkům se hodí bramborová kaše. My jsme ale vyzkoušeli bramborovo-mrkvové pyré. Brambory dejte vařit společně s pokrájenou mrkví a pak společně ušlehejte v kaši, jak jste zvyklí.

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A pro ty, kdo si pořídí jakoukoliv myčku MORA, jsou připraveny kapsle Finish na 4 měsíce zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Vyzkoušejte také výtečné kapustové karbanátky s mletým masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA


Přečtěte si také

Recepty