Suroviny
- mleté hovězí maso 300 g
- mleté vepřové maso 300 g
- plnotučné mléko 200 ml
- rohlík (starší) 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- majoránka 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vejce 1 ks
- strouhanka (na obalení karbanátků)
- sádlo (na smažení karbanátků)
Připravte šťavnaté karbanátky podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Připravte menší a velkou mísu. Do menší mísy nakrájejte na malé kostičky několik dní starý rohlík. Kostičky rohlíku zalijte troškou mléka, promíchejte a nechte krátce nasáknout tak, aby byl mlékem nasáklý opravdu každý kousek.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Prolisujte dva stroužky česneku.
- Do velké mísy vložte hovězí i vepřové mleté maso – aby byly karbanátky šťavnaté, je potřeba vyndat maso z chladničky co nejpozději, musí být před přípravou směsi opravdu studené. Maso ochuťte 1 lžičkou soli, ½ lžičkou pepře, přidejte 1 lžíci majoránky, pokrájenou cibuli i prolisovaný česnek. Přidejte vejce, hořčici a kostičky namočeného rohlíku. Suroviny důkladně promíchejte.
- Z masové směsi nyní můžete tvarovat karbanátky. Tradiční karbanátek by měl být alespoň 1 cm vysoký. Každý karbanátek obalte ve strouhance ze všech stran.
- Na pánvi rozpusťte sádlo a smažte karbanátky z obou stran při střední teplotě. K tradičním karbanátkům se hodí bramborová kaše. My jsme ale vyzkoušeli bramborovo-mrkvové pyré. Brambory dejte vařit společně s pokrájenou mrkví a pak společně ušlehejte v kaši, jak jste zvyklí.
MORA PLNÁ ŽIVOTA
MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A pro ty, kdo si pořídí jakoukoliv myčku MORA, jsou připraveny kapsle Finish na 4 měsíce zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.
Vyzkoušejte také výtečné kapustové karbanátky s mletým masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE