Suroviny
- majonéza 3 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- hořčice 1 lžička
- lák z okurek 2 lžíce
- šunka (plátková) 100 g
- gouda (nebo ementál) 100 g
- vejce natvrdo 2 ks
Nechte se vést při přípravě holandského salátu návodným videoreceptem s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Na dresink smíchej majonézu, zakysanku, hořčici a lák z okurek (můžeš vyměnit za mlíko nebo smetanu).
- Nakrájej si plátkovou šunku a sýr holandskýho typu. Ideálně goudu nebo ementál. Když tam vkydneš šunkový salám a eidam třicítku, bude mít ten salát mnohem blíž do Kauflandu než do Holandska.
- Do promíchanýho salátu přidej nakrájený uvařený vajíčka, lehce osol a znovu zamíchej. Vajíčka dáváš až nakonec, abys je celý nerozjebal.
- Na hoďku to dej rozležet do lednice. Na talíř nebo do bufetovýho papíru si vkydni 10-15 deka a dej pryč utěrku, co byla celou dobu v záběru. Trochu si to nazdob, k tomu pivní rohlík, tekutý chleba a nazdar bazar.

Vyzkoušejte také retro vajíčkový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976