Suroviny
- uzený losos 200 g
- crème fraîche 1 lžíce
- šalotka 1 lžíce
- kapary 1 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- kopr 1 lžička
- okurka 1 ks
- citronová šťáva
- rukola
- sůl
- olivový olej
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Uzeného lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s crème fraîche, dochuťte pepřem, přidejte kapary, nasekanou šalotku, část kopru a citronovou šťávu podle chuti.
- Okurku nakrájejte na tenká kolečka a rozložte na talíř. Do středu dejte tatarák a ozdobte lístky rukoly.
- V misce smíchejte hořčici, olivový olej, zbylý kopr, sůl a pepř. Dresinkem přelijte okurky.
- PRIMA TIP: Hotový tatarák můžete dekorovat křepelčím vajíčkem uvařeným natvrdo.