Suroviny
- listové těsto (nebo těsto na croissanty, rozválené) 3 balení
- máslo (rozehřáté) 110 g
- pažitka (nakrájená) 1 lžíce
- česnek (rozetřený) 1 lžíce
- čedar (nastrouhaný) 340 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Důlky nepřilnavé 12důlkové formy na muffiny lehce vytřete olejem nebo vystříkejte olejovým sprejem.
- V misce promíchejte máslo s pažitkou a česnekem a směsí postupně potřete pláty těsta. každý pak z delší strany pevně stočte, překrojte na poloviny a každou půlku pak ještě na poloviny, tentokrát ale po délce, z každého plátu těsta tak budete mít 4 špalíčky.
- Dílek těsta opatrně a pevně stočte rozkrojenou stranou nahoru a konce zasuňte dospodu. Závitky vkládejte do důlků formy, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut do zlatohnědé barvy.
- Mezitím si připravte česnekové máslo smícháním uvedených surovin. Máslem pak potřete ještě teplé cruffiny.
Sýrové cruffiny Zdroj: Marek Kučera
Vyzkoušejte také recept na luxusní placky z vařených brambor podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE