Sýrové cruffiny – slaná chuťovka, která ozdobí každý večírek

Moje hodnocení
2x

Relativní novinka cruffins skutečně vznikla coby spojení jemně křupavých croissantů a vláčných, ve formách pečených muffinů. Geniální nápad! Postup přípravy je jednodušší než tvarování croissantů, kterým zase pečení ve formě dodá trochu robustnější tělo a hutnost. S těstem se také nemusíte trápit, běžně ho koupíte hotové, a ten česnekový parfém, to je opravdu paráda. No na to si snad připijeme!

12 porcí
45 minut

Suroviny

Na potření

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Důlky nepřilnavé 12důlkové formy na muffiny lehce vytřete olejem nebo vystříkejte olejovým sprejem.
  2. V misce promíchejte máslo s pažitkou a česnekem a směsí postupně potřete pláty těsta. každý pak z delší strany pevně stočte, překrojte na poloviny a každou půlku pak ještě na poloviny, tentokrát ale po délce, z každého plátu těsta tak budete mít 4 špalíčky.
  3. Dílek těsta opatrně a pevně stočte rozkrojenou stranou nahoru a konce zasuňte dospodu. Závitky vkládejte do důlků formy, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut do zlatohnědé barvy.
  4. Mezitím si připravte česnekové máslo smícháním uvedených surovin. Máslem pak potřete ještě teplé cruffiny.

Vyzkoušejte také recept na luxusní placky z vařených brambor podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty