Suroviny
Postup přípravy
Porce ryby naložíme do koření a citronové šťávy a necháme uležet. Lososa pečeme na minutku, stačí asi šest minut z každé strany.
Nakrájíme si zeleninu na stejně velké kusy, které pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme na plech do trouby péct přibližně na 20 minut, posledních pět minut dopečeme pod grilem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do malých zapékacích mističek vymazaných máslem. Zalejeme smetanou a pečeme zhruba 25-30 minut, ke konci posypeme parmezánem.
K jídlu podáváme dva dipy: Nejprve si smísíme jogurt se zakysanou smetanou a hmotu rozdělíme do dvou misek. Do první přidáme lisovaný česnek, sůl a pepř. Da druhébylinky, sůl a pepř.