Suroviny
- listové těsto 1 balení
- mák 100 g
- cukr
- hrozinky
- jablko 4
- skořice
- mouka
- máslo
- vejce
- moučkový cukr
- zmrzlina
- šlehačka
Postup přípravy
Z těsta vyválíme dvě placky, potřeme je rozpuštěným máslem, hustě posypeme mákem a poklademe jablky. Přidáme rozinky, skořici, cukr. Svineme do závinu a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do rozpálené trouby asi na půl hodiny.
Po upečení potřeme máslem, necháme vychladnou, nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme se zmrzlinou a šlehačkou.
Dezert
Staročeský závin se zmrzlinou a šlehačkou
Ingredience:
- 1 balení lístkového těsta
- 100 g pomletého máku
- cukr krystal
- rozinky
- 4 nastrouhaná jablka
- mletá skořice
- hladká mouka
- rozpuštěné máslo
- vajíčko
- moučkový cukr na posypání
- vanilková zmrzlina
- šlehačka