Head
- brambory 1 kg
Head
- paprika 1 kus
- rajče 1 balení
Na tzatziki
- kopr 2 lžičky
- olivový olej 3 lžíce
Postup přípravy
1
Stejnou marinádu na obě masa si rozdělíme do obou misek – jednu na vepřové a jednu pro kuřecí maso
Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kde necháme asi hodinu odležet
Nakrájíme na kolečka cibuli a po odležení mas si vytvoříme špízy: maso, cibule, oliva, maso, rajčátko
Špízy grilujeme asi 10–15 minut, aby bylo maso propečené, ale ne vyschlé
2
Brambory nakrájíme i se slupkou na čtvrtky a smažíme v oleji dozlatova, v míse je pak jen prosolíme
3
Okurku na tzaziki si oloupeme, nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu
Takto upravenou okurku smícháme s jogurtem a dalšími ingrediencemi Tzatziki dáme vychladit