Suroviny
- spaghetti 1 dávka
- šunka pancetta 200 g
- chilli papričky 1 dávka
- olej 1 dávka
- cibule 1 svazek
- chilli paprička 1 kus
- česnek 8 kus
- parmezán 1 dávka
- citróny 4 kusy
Postup přípravy
Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
Dvě chilli papričky si nakrájíme na tenké kolečka a zbavíme je jadýrek (záleží jak moc pikantní pokrm chceme mít)
Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka
Spaghetti vložíme do vařící vody a vaříme cca 9 min
na způsob al dente
(to znamená aby byly trochu tvrdé)
Špagety slijeme
Na pánev s rozehřátým olivovým olejem dáme pancettu, až začne sklovatět přidáme zbytek- chilli, jarní cibulku a česnek
Vše osmahneme dozlatova, poté na pánev přidáme uvařené špagety a vše promícháme
Špagety ještě zalijeme kapkou olivového oleje
Hotový pokrm dozdobíme nahrubo nastrouhaným parmezánem