Suroviny
- kuřecí stehenní řízek (s kůží bez kosti) 4 ks
- sójová omáčka (Kikkoman) 1 lžíce
- bramborový škrob (solamyl)
- rostlinný olej (na smažení)
Omáčka
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 10 g
- sójová omáčka (Kikkoman) 6 lžic
- balzamikový ocet 50 ml
- sezamový olej 30 ml
Další recepty s asijským švihem najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Kuře ochuťte 1 polévkovou lžící Kikkoman sójové omáčky a nechte ho 15 minut odpočívat.
- Poté maso osušte a obalte v bramborovém škrobu.
- Mezitím rozehřejte olej na pánvi na cca 160–170 ⁰C, vložte kuřecí stehna a smažte, dokud nebude propečené a křupavé.
- Všechny přísady na omáčku dejte do misky a promíchejte.
- Hotové kuře nakrájejte na plátky a servírujte polité omáčkou z jarních cibulek. Podávat můžete se salátem a rýží nebo bramborovou kaší.
Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou Zdroj: archiv Kikkoman
PRIMA TIP: Kikkoman sójová omáčka se vyrábí podle tradiční japonské receptury ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Na rozdíl od chemicky vyráběných sójových omáček se při výrobě fermentovaných sójových omáček rostlinné bílkoviny štěpí pomocí cenných mikroorganismů, nikoliv pomocí aditiv. V průběhu výrobního procesu se do omáčky nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem přírodní fermentace vzniká červenohnědá omáčka s lahodnou chutí, která je mimo jiné skvělou alternativou soli. Používání Kikkoman sójové omáčky může snížit obsah soli u všech jídel až o 50%.
Kikkoman sójová omáčka Zdroj: archiv Kikkoman