Více času na vaření doma. Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou

Moje hodnocení
8x

Nové recepty nás mohou inspirovat k novým chuťovým zážitkům. Pojďte prozkoumat nové a snadné recepty, které jsou inspirované asijskou kuchyní.

4 porce
30 minut
524 kcal
asijská

Suroviny

  • kuřecí stehenní řízky s kůží bez kosti 4 ks
  • sójová omáčka (sójová omáčka Kikkoman) 1 lžíce
  • bramborový škrob (solamyl)
  • rostlinný olej na smažení

Omáčka

Další recepty s asijským švihem najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Kuře ochuťte 1 polévkovou lžící Kikkoman sójové omáčky a nechte ho 15 minut odpočívat.
  2. Poté maso osušte a obalte v bramborovém škrobu.
  3. Mezitím rozehřejte olej na pánvi na cca 160–170 ⁰C, vložte kuřecí stehna a smažte, dokud nebude propečené a křupavé.
  4. Všechny přísady na omáčku dejte do misky a promíchejte.
  5. Hotové kuře nakrájejte na plátky a servírujte polité omáčkou z jarních cibulek. Podávat můžete se salátem a rýží nebo bramborovou kaší.

PRIMA TIP: Kikkoman sójová omáčka se vyrábí podle tradiční japonské receptury ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Na rozdíl od chemicky vyráběných sójových omáček se při výrobě fermentovaných sójových omáček rostlinné bílkoviny štěpí pomocí cenných mikroorganismů, nikoliv pomocí aditiv. V průběhu výrobního procesu se do omáčky nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem přírodní fermentace vzniká červenohnědá omáčka s lahodnou chutí, která je mimo jiné skvělou alternativou soli. Používání Kikkoman sójové omáčky může snížit obsah soli u všech jídel až o 50%.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty