zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou
Autor: archiv Kikkoman Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou

Více času na vaření doma. Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou

Hodnoceno: 7x
Nové recepty nás mohou inspirovat k novým chuťovým zážitkům. Pojďte prozkoumat nové a snadné recepty, které jsou inspirované asijskou kuchyní.
do 30 minut
524 kcal
4 porce

Další recepty s asijským švihem najdete v našem speciálu:

reklama

Postup

  1. Kuře ochuťte 1 polévkovou lžící Kikkoman sójové omáčky a nechte ho 15 minut odpočívat. 
  2. Poté maso osušte a obalte v bramborovém škrobu. 
  3. Mezitím rozehřejte olej na pánvi na cca 160–170 ⁰C, vložte kuřecí stehna a smažte, dokud nebude propečené a křupavé. 
  4. Všechny přísady na omáčku dejte do misky a promíchejte. 
  5. Hotové kuře nakrájejte na plátky a servírujte polité omáčkou z jarních cibulek. Podávat můžete se salátem a rýží nebo bramborovou kaší. 
Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou
Autor: archiv Kikkoman Křupavá kuřecí stehna s jarní cibulkou a Kikkoman sójovou omáčkou

PRIMA TIP: Kikkoman sójová omáčka se vyrábí podle tradiční japonské receptury ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Na rozdíl od chemicky vyráběných sójových omáček se při výrobě fermentovaných sójových omáček rostlinné bílkoviny štěpí pomocí cenných mikroorganismů, nikoliv pomocí aditiv. V průběhu výrobního procesu se do omáčky nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem přírodní fermentace vzniká červenohnědá omáčka s lahodnou chutí, která je mimo jiné skvělou alternativou soli. Používání Kikkoman sójové omáčky může snížit obsah soli u všech jídel až o 50%.  

Kikkoman sójová omáčka
Autor: archiv Kikkoman Kikkoman sójová omáčka

reklama