zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě
Autor: Kikkoman Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě

Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě

Hodnoceno: 5x
Maso a ovoce dohromady? Za nás jednoznačně ano :) Příjemný kontrast slané a sladké chuti zvýrazní KIKKOMAN teriyaki marináda, která je postavená na stejném základu, obsahuje slanou sójovou omáčku i cukr, který při grilování krásně zkaramelizuje.
do 30 minut
4 porce

Další nápadité recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Umyjte a oloupejte jablka, poté je rozpulte a vykrojte. Osušte kuřecí prsa, pak je nakrájejte společně s jablky na podobné velké kousky. Kuře a jablka střídavě napichujte na špízy.
  2. Zbývající přísady spolu promíchejte jako marinádu a špízy marinujte asi 2 hodiny.
  3. Poté špízy grilujte po dobu 5 minut z každé strany. 
  4. Podávejte se salátem a pečivem. 

PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete na špízy použít i cibuli, nejlépe červenou, která dodá další chuť a strukturu.

Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě
Autor: Kikkoman Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě

reklama

Související témata: kuřecí prsa , špízy , grilování , teriyaki , jablka , Hlavní jídla