Suroviny
- jablka (velká ) 2 ks
- kuřecí prsa 800 g
- Kikkoman Teriyaki (marináda) 100 ml
- med 2 lžíce
- sezamová semínka 2 lžíce
- ovocná šťáva (jablečná ) 4 lžíce
- řepkový olej 4 lžíce
Další nápadité recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Umyjte a oloupejte jablka, poté je rozpulte a vykrojte. Osušte kuřecí prsa, pak je nakrájejte společně s jablky na podobné velké kousky. Kuře a jablka střídavě napichujte na špízy.
- Zbývající přísady spolu promíchejte jako marinádu a špízy marinujte asi 2 hodiny.
- Poté špízy grilujte po dobu 5 minut z každé strany.
- Podávejte se salátem a pečivem.
PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete na špízy použít i cibuli, nejlépe červenou, která dodá další chuť a strukturu.
Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě Zdroj: Kikkoman