Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě

Moje hodnocení
5x

Maso a ovoce dohromady? Za nás jednoznačně ano :) Příjemný kontrast slané a sladké chuti zvýrazní KIKKOMAN teriyaki marináda, která je postavená na stejném základu, obsahuje slanou sójovou omáčku i cukr, který při grilování krásně zkaramelizuje.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • velká jablka 2 ks
  • kuřecí prsa 800 g
  • marináda Kikkoman Teriyaki 100 ml
  • med 2 lžíce
  • sezamová semínka 2 lžíce
  • jablečná šťáva 4 lžíce
  • řepkový olej 4 lžíce

Další nápadité recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Umyjte a oloupejte jablka, poté je rozpulte a vykrojte. Osušte kuřecí prsa, pak je nakrájejte společně s jablky na podobné velké kousky. Kuře a jablka střídavě napichujte na špízy.
  2. Zbývající přísady spolu promíchejte jako marinádu a špízy marinujte asi 2 hodiny.
  3. Poté špízy grilujte po dobu 5 minut z každé strany.
  4. Podávejte se salátem a pečivem.

PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete na špízy použít i cibuli, nejlépe červenou, která dodá další chuť a strukturu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty